Sprechtage Sopron 20181

Nemzetközi Tanácsadó Napok - Sopron

 Plakat Sopron 2019 594x840

Nemzetközi Tanácsadó Napok - Győr

 gyorKepkivagas

Nemzetközi Tanácsadó Napok - Budapest

2019Budapest 594x841

Nemzetközi Tanácsadó Napok - Kecskemét

2019kecskemet 594x841

 

 

Magyar - Szerb Nyugdíjtanácsadó Nap

A Magyar Államkincstár és a Szerb Társadalombiztosítási Intézet (Zavod za socijalno osiguranje) a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében

Magyar – Szerb nyugdíjtanácsadó napot

tart

2018. május 8-án Szegeden

Helyszín:

Csongrád Megyei Kormányhivatal

6722 Szeged

Bécsi krt. 5.

A szervezők a rendezvényt azoknak ajánlják, akik Magyarországon és a Szerb Köztársaságban is dolgoztak, vállalkozóként illetve egyéb jogcím alapján szereztek magyar és szerb nyugdíjjogosultságot.

A tanácsadó napon az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a nyugdíjjogosultságról, a nyugdíjba vonulás feltételeiről, az ügyintézési teendőkről, illetve – kérésre – a folyamatban lévő nyugdíjügyről is.

A rendezvényről további információkat kaphat, vagy előzetesen jelentkezhet a (+36) 1 270-8108-as telefonszámon és a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen.

A rendezvény plakátja

 

HU SRB plakat20181
 

Szlovák - Magyar Nyugdíjtanácsadó Nap

 A Magyar Államkincstár és a Szlovák Nyugdíjbiztosítási Hivatal (Sociálna poisťovňa) a nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében

szlovák - magyar nyugdíjtanácsadó napot

tart
2018. május 15-én Párkányban (Štúrovo)

Helyszín:

Poliklinika,

Jesenského 85

943 01 Štúrovo

 

A szervezők a rendezvényt azoknak ajánlják, akik Szlovákiában és a Magyarországon is dolgoztak, vállalkozóként illetve egyéb jogcím alapján szereztek szlovák és magyar nyugdíjjogosultságot.

A tanácsadó napon az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a nyugdíjjogosultságról, a nyugdíjba vonulás feltételeiről, az ügyintézési teendőkről, illetve – kérésre – a folyamatban lévő nyugdíjügyről is.

A rendezvényről további információkat kaphat, vagy előzetesen jelentkezhet

a + 421 906 173 211 -as telefonszámon és

a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  email címen.

A rendezvény plakátja

HU SKplakat20181

Családtámogatás

A fogyatékossági támogatással, családi pótlékkal, gyermekgondozási támogatással, anyasági támogatással valamint nemzetközi családi ellátással kapcsolatos feladatokat látja el.

Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítási területhez tartozó ügyekről, a különböző ellátási formákról, azok feltételeiről, a nyugdíjszolgáltatásokra irányuló megállapodásokról, az ellátások folyósítása melletti keresőtevékenységekre vonatkozó szabályokról, az adategyeztetésről, a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatási kötelezettségről téjékozodhat a honlapon.

Egészségbiztosítás Pénzbeli Ellátás

 A Magyar Államkincstár közreműködik a táppénzzel, csecsemőgondozási díjjal, gyermekgondozási díjjal , a baleseti táppénzzel és az utazási költségtérítéssel összefüggésben az egészségbiztosításért felelős miniszter intézkedéseinek és döntéseinek előkészítésében, feladatellátásában.

Szociális Információs Rendszerek

A Magyar Államkincstár ellátja a központi szociális információs rendszerek (Igénybevevői Nyilvántartás, Szolgáltatói Nyilvántartás, Pénzbeli és Természetbeni Ellátások rendszere), valamint a rehabilitációs szakigazgatási rendszer működtetésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.

Nyugdíjfolyósító Igazgatóság

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság - az ország egész területére kiterjedő illetékességgel - a nyugellátások és a külön jogszabályban meghatározott ellátások folyósításával kapcsolatos feladatokat látja el, valamint jogszabályban meghatározott esetekben igény elbírálási (megállapítási) tevékenységet is végez.