Magyar – Román nyugdíjtanácsadó nap

  

A Magyar Államkincstár és a Casa Naţională de Pensii Publice román nyugdíjbiztosítási szerv Budapesten, Debrecenben és Szegeden nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében magyar – román nyugdíjtanácsadó napot szervez, az alábbiak szerint:

2019. november 12 - 13. (kedd – szerda)

Magyar Államkincstár

1081 Budapest, Fiumei út 19/a.

9:00 – 16:00 óra között

budap

 

 2019. november 14. (csütörtök)

Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal

4026 Debrecen, Hunyadi utca 13.

9:00 – 16:00 óra között

debrecen 

 

2019. november 14. (csütörtök)

Csongrád Megyei Kormányhivatal

6722 Szeged, Rákóczi tér 1.

9:00 – 16:00 óra között

 

szeged

A rendezvényt azoknak ajánljuk, akik Magyarországon és Romániában is dolgoztak alkalmazottként, vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím alapján szereztek magyar és román nyugdíjjogosultságot.

A tanácsadó napon egy időben lesznek jelen a magyar és a román nyugdíjbiztosítási szervek képviselői, így az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a magyar és a román nyugdíjjogosultság feltételeiről, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézési teendőkről.

Az esetleges várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk az előzetes regisztrációt az alábbi elérhetőségek egyikén:

Telefonszám: + 36 1 270 81 08

E-mail cím: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Szerb - Magyar nyugdíjtanácsadó nap 

 

 Senta

A Magyar Államkincstár és a Republički Fond za Penzijsko i Invalidsko Osiguranje szerb nyugdíjbiztosítási intézet Zentán nemzetközi nyugdíjszakmai együttműködés keretében szerb - magyar nyugdíjtanácsadó napot szervez, az alábbi időpontban és helyszínen.

 

2019. november 5. kedd, 10:00 – 17:00 óra között

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Pokrajinski fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

Karađorđeva 7.

24400 Zenta

Szerbia

 

A rendezvényt azoknak ajánljuk, akik Magyarországon és Szerbiában is dolgoztak alkalmazottként, vagy vállalkozóként, illetve egyéb jogcím alapján szereztek magyar és szerb nyugdíjjogosultságot.

A tanácsadó napon egy időben lesz jelen a magyar és a szerb nyugdíjbiztosítási szerv képviselője, így az érdeklődők személyre szóló tájékoztatást kaphatnak a magyar, a német és az osztrák nyugdíjjogosultság feltételeiről, valamint az ezzel kapcsolatos ügyintézési teendőkről.

Az esetleges várakozási idő elkerülése érdekében javasoljuk az előzetes regisztrációt az alábbi telefonszámok egyikén:

+381 24 815 786

+381 21 487 7560

 

 

Családtámogatás

A fogyatékossági támogatással, családi pótlékkal, gyermekgondozási támogatással, anyasági támogatással valamint nemzetközi családi ellátással kapcsolatos feladatokat látja el.

Nyugdíjbiztosítás

Nyugdíjbiztosítási területhez tartozó ügyekről, a különböző ellátási formákról, azok feltételeiről, a nyugdíjszolgáltatásokra irányuló megállapodásokról, az ellátások folyósítása melletti keresőtevékenységekre vonatkozó szabályokról, az adategyeztetésről, a nyugdíjbiztosítási adatszolgáltatási kötelezettségről téjékozodhat a honlapon.

Egészségbiztosítás Pénzbeli Ellátás

 A Magyar Államkincstár közreműködik a táppénzzel, csecsemőgondozási díjjal, gyermekgondozási díjjal , a baleseti táppénzzel és az utazási költségtérítéssel összefüggésben az egészségbiztosításért felelős miniszter intézkedéseinek és döntéseinek előkészítésében, feladatellátásában.

Szociális Információs Rendszerek

A Magyar Államkincstár ellátja a központi szociális információs rendszerek (Igénybevevői Nyilvántartás, Szolgáltatói Nyilvántartás, Pénzbeli és Természetbeni Ellátások rendszere), valamint a rehabilitációs szakigazgatási rendszer működtetésével és fejlesztésével kapcsolatos feladatokat.

Nyugdíjfolyósító Igazgatóság

A Nyugdíjfolyósító Igazgatóság - az ország egész területére kiterjedő illetékességgel - a nyugellátások és a külön jogszabályban meghatározott ellátások folyósításával kapcsolatos feladatokat látja el, valamint jogszabályban meghatározott esetekben igény elbírálási (megállapítási) tevékenységet is végez.