Már 100.000-en igényeltek kincstári értékpapír-számlát online, az ügyfélkapun keresztül. A magyar állampapírok hozamainak és a Kincstár befektetési szolgáltatásainak köszönhetően idén is dinamikusan nő a vásárlók száma: az elmúlt három hónap alatt, több mint 80 ezer új ügyfél nyitott számlát a Kincstárnál, egynegyedük pedig már online intézte ezt.

A lakossági ügyfelek állampapír-állománya idén már 1000 milliárd forinttal nőtt. Ezzel pedig már több mint 740.000 fő befektetési ügyleteinek kiszolgálását kell a Kincstárnak nemcsak az online felületeken, de a személyes ügyfélszolgálatokon is biztosítania. A Kincstár által kezelt teljes állampapír-állomány meghaladja a 6 400 milliárd forintot. A Magyar Államkincstár állampapír-forgalmazási szolgáltatásai országosan 77 forgalmazási helyszínen várja az ügyfeleket, és a Kincstár szolgáltatásai egyes kijelölt postahelyeken is elérhetőek.

Kizárólag a Kincstárban van lehetőség ügyfélkapun keresztül online értékpapírszámlát vagy – a gyermekekről való gondoskodáshoz – kiemelt kamatozású Babakötvényes Start-számlát nyitni. A kincstári számlákhoz az ügyfelek bármikor díjmentesen igényelhetik az online ügyintézést biztosító WebKincstár, MobilKincstár vagy TeleKincstár szolgáltatást, így akár otthonuk kényelméből, személyes megjelenés nélkül is kezelhetik megtakarításukat. Az online csatornák népszerűségét mutatja, hogy az ügyfelek a tranzakciók csaknem 80 %-át itt bonyolítják.